ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2022 НА ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“ – ЯМБОЛ

На 9 юни, в двора на ФТТ – Ямбол, се проведе ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2022 на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет – Стара Загора. Дипломи за висше образование получиха 164 абсолвенти, обучавали се в ОКС „БАКАЛАВЪР“ и ОКС „МАГИСТЪР“ във ФТТ.

На тържеството присъстваха проф. д-р Добри Ярков – Ректор на ТрУ, проф. д-р Румен Бинев, двм – зам.-ректор по административната и стопанска дейност на ТрУ, доц. д-р Емил Славов – зам.-ректор по проектна дейност на ТрУ, доц. д-р Генчо Вълчев – зам.-ректор качество, акредитация и следдипломна квалификация на ТрУ, проф. д-р Юлиан Ананиев – декан на Медицински факултет на ТрУ, проф. д-р Веселин Видев – ръководител на катедра в Стопански факултет на ТрУ, проф. д-р Анна Толекова – директор на Медицински колеж при ТрУ, доц. д-р Таня Паскалева – директор на Филиал Хасково при ТрУ, Емилия Кремъкова – Председател на ПК „Образование, спорт и младежки дейности“ към Общински съвет Ямбол и Директор на Професионална техническа гимназия “Иван Райнов”. Традиционно сред официалните гости на промоциите бяха представители на бизнеса: Пенко Лазаров – РАПИД КБ ЕООД – ръководител на филиал Ст. Загора, доц. д-р Мартин Бояджиев – изпълнителен директор на ОВЕРГАЗ АКАДЕМИЯ ЕАД, Красимир Шишманов – технически супервайзър на ОВЕРГАЗ ИЗТОК АД, Димо Николов – Управител на МЕБЕЛИ ВИДЕНОВ ЕООД; Надя Константинова – административен мениджър на БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД; Жана Петкова управител на ДИАГАЛ ПРИНТ – Ямбол; Димчо Димов – Управител на ДИМЕКС 2007 ЕООД; Георги Бонев – Управител на 3МГ БОНЕВ ЕООД; Кремена Тодорова – представител на ЯЗАКИ БЪЛГАРИЯ ЕООД; Георги Русков и Теодора Атанасова – представители на ВАКУУМ ЕЛ СИСТЕМ ООД, Елена Иванова – управител на СТРАНДЖАТА БГ ЕООД.

С приветствие към дипломираните инженери доц. д-р инж. Ваня Стойкова – Декан на ФТТ откри тържеството и пожела здраве, целеустременост и сбъдване на мечтите на завършилите инженери и магистър-инженери на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет – Стара Загора.

Абсолвентите бяха приветствани и от Ректора на ТрУ – проф. Ярков, който подчерта, че Факултета се е превърнало в безспорно уважавано учебно заведение в областта на техническите науки. В обръщение към абсолвентите проф. Ярков призова младите инженери да останат да живеят и работят в България!

Послание на Випуск 2022 на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол поднесе Хатче Мустафова, специалност „Автоматика и компютърни системи“, ОКС „бакалавър“, постигнала най-висок успех от завършващите ОКС „бакалавър“ – отличен 5,92. Абсолвентите произнесоха клетвата, с която засвидетелстваха готовността си да пазят доброто име на Факултета и на Тракийски университет и да прилагат наученото за благото на Родината. Завършилите с успех 6,00 магистърска степен – Иван Мохамад и Жечка Христова, и Хатче Мустафова получиха дипломите си и златен медал от проф. Добри Ярков – Ректор на Тракийски университет, и  почетен знак и грамота за отличен успех от декана на ФТТ – доц. Ваня Стойкова.

Грамоти и награди на абсолвентите, завършили с отличен успех, връчиха Декана на ФТТ, представителите на структурните звена на Тракийски университет, както и фирмите-партньори, гости на тържеството. Всички студенти с отличен успех записаха имената си в почетната книга на ФТТ.

За всички абсолвенти и гости беше музикалният поздрав на Наталия Ковачева от вокална група „Бижу“, и Елена Калчева и Филип Георгиев от Клуб по спортни танци „Тандем“ Ямбол.

Тържеството завърши с обща снимка пред централния вход на Факултет „Техника и технологии“– Ямбол. След отброяване от Ректора на Тракийски университет, с много усмивки и емоционални възгласи шапките полетяха високо.

Дипломираните инженери от Випуск 2022 оставиха своята следа, като засадиха в двора на факултета дърво Гинко Билоба, символ на жизнена сила и устойчивост.

 

Снимки: Събина Богдева

Comments are closed