КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ПРИЕМ 2023

ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“ ПОСРЕЩНА ПЪРВИТЕ СИ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

 

За поредна година Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет официално посрещна първите си кандидат-студенти за учебна 2023-2024 година.

На 1 юни, в Кандидатстудентския център на факултета, доц. д-р инж. Ваня Стойкова – декан на ФТТ, поздрави кандидатите за избора да се обучават във Факултет „Техника и технологии“ и пожела успех на бъдещите студенти. Първите подали документи кандидати бяха: Драгомир Минков – кандидатства за специалност „Електротехника “, очаквайки успешна реализация по специалността след завършването й; Николай Николов желае да се обучава в областта на техническите науки и е избрал специалност „Автотранспортна и земеделска техника“; Йорданка Генкова избира специалност „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, с желание да надгради наученото в средното училище и да остане в нашия град; Нели Иванова предпочита също една перспективна специалност „Технология на храните“ и Петя Сярова, която избира специалност „Индустриално инженерство“, тъй като съвпада с нейните интереси.

Приемът на кандидатстудентски документи ще продължи до 20.06.2023 г. като кандидатите могат да подават документи онлайн и на място – в сградата на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол; в Тракийския университет – Стара Загора, Ректорат; във Филиал – Хасково и във всички бюра на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в страната.

Кандидатите, явили се на предварителните изпити също трябва да подадат кандидатстудентска документи, в които да посочат желаните специалности.

 

Дати на редовни кандидатстудентски изпити:

• изпит по химия – 23.06.2023 г.

• изпит по обща езикова култура – 27.06.2023 г.

• тест по математика или тест по общотехническа подготовка – 28.06.2023 г.

Comments are closed