За първи път роудшоу в университета

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) кани студентите на първа среща с представители на фирмите: Telus, Sutherland, PonticaSolutions, HP, Experian, ScaleFocus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Cargotec, Aloricaи A Data Pro на 31-ви март от 14:00 часа в зала 3А.

Гостуването на роудшоуто на Асоциацията в Стара Загора е продължение на започналия диалог между бизнеса и местните власти за създаването на подходящи бизнес условия за развитието на сектора, регионалната експанзия и привличането на нови инвестиции в „индустрията на знанието“. Размерът на тази индустрията в България възлиза на 3.3 млрд. евро и формира 6.6% от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че секторът ще продължи да се развива и да бъде основен стълб в българската икономика, като относителният й дял в БВП на страната ще достигне 11.2%.

Студентите ще имат възможност да дискутират, да се срещнат с работодатели, да планират и направляват своето бъдещо кариерно развитие.

На срещата студентите ще могат да се включат и онлайн на този линк.

 

Comments are closed