Десето юбилейно национално ветеринарномедицинско изложение „БУЛВЕТ МЕДИКА“ – 2016

На 13 октомври 2016 г. се проведе 10-то Национално юбилейно ветеринарномедицинско изложение БУЛВЕТ МЕДИКА. Организатор на изложението е Ветеринарномедицински факултет при Тракийски университет, а съорганизатори са Сдружението на фирмите, производители и вносители на ветеринарномедицински продукти, Български ветеринарен съюз и Българска асоциация на ветеринарните лекари за дребни животни.  

Ветеринарномедицинското изложение бе открито от проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет и проф. Михни Люцканов, декан на Ветеринарномедицинския факултет, които прерязаха лентата.  Официални гости на тържеството бяха проф. Халил Гюнеш, Доктор Хонорис Кауза на Тракийски университет от Ветеринарния факултет към Истанбулския университет; проф. Енгин Кенерман, Ветеринарен факултет в Бурса; д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ; д-р Петя Петкова, зам.-изпълнителен директор на БАБХ; д-р Дамян Миков, директор на ОДБХ- Стара Загора. След откриването официалните лица и гостите разгледаха изложбените щандове.

Първото събитие на изложението бе посветено на 50 години от смъртта на проф. д-р Димитър Димов. В музея на Ветеринарномедицинското дело бе представена от Националния литературен музей гостуваща експозиция от къщата на писателя. Гост на паметното събитие бе дъщерята на писателя г-жа Теодора Димова, която също е писателка.

От 13 до 16 октомври над 40 фирми от страната и чужбина  представиха продукти и медикаменти за ветеринарните специалисти. Участниците  презентираха най-новите достижения на науката и технологиите във фармацията и диагностичната апаратура за лечение на животни – домашни любимци и продуктивни животни. В програмата на „Булвет Медика“ бяха включени  лекции и презентации на български и чуждестранни преподаватели и специалисти  в направленията: медицина  на домашните любимци и здравеопазване на продуктивните животни, и конете.

Програма!

Comments are closed