Втора покана за участие по програма Danube Transnational Programme

Със срок 09.05.2016-06.06.2017 г. е втората покана за участие с проектни предложения по по програма Danube Transnational Programme.

Поканата е отворена за кандидатстване по следните тематични приоритети:

  1. „Иновативен и социално ангажиран Дунавски регион“: насърчаване на иновациите, трансфер на знания и предприемачество. Отворена е Специфична цел 1.2. Специфична цел 1.1 е частично ограничена за кандидатстване.
  2. „Околна среда и културно ангажиран Дунавски регион“: Опазване и управление на природното и културното наследство и ресурсите в Дунавския регион. Отворени са Специфични цели 2.2, 2.3 и 2.4. Специфична цел 2.1 е частично ограничена за кандидатстване.
  3. „Подобрена свързаност и енергийна отговорност на Дунавския регион“: разработване на устойчиви и безопасни транспортни системи, насърчаване на енергийната ефективност. Отворена е Специфична цел 3.2. Специфична цел 3.1 е частично ограничена за кандидатстване.

Програмата предлага финансиране до 50,834,974.48 евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), 4,420,498.53 евро от Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) и 4,653,192.00 евро от Европейския инструмент за съседство (ЕИС). Съфинансирането за проектните партньорите от ЕФРР, ИПП и ЕИС е в размер до 85 %.

МРРБ ще предостави национално съфинансиране от републиканския бюджет на всеки български партньор в размер на 15% от неговия бюджет в проекта, чрез сключване на договор за предоставяне на национално съфинансиране между министерството и партньора.

Подробна информация и документация за поканата за проектни предложения е публикувана на интернет страницата на програмата:

  1. Информация и документация за Втората покана.
  2. Платформа за търсене на потенциални партньори и база данни за проектни идеи.

Comments are closed