Научна конференция с международно участие “Българското земеделие – Хоризонт 2020” 15-16 май 2014 г. Старозагорски минерални бани СПА хотел Калиста

    На 15 и 16 май в хотел "Калиста" в Старозагорски минерални бани се проведе традиционната научна конференция с международно участие, организирана от Аграрен факултет, при Тракийски университет, Стара Загора.

   Конференцията се проведе под мотото "Българското земеделие – Хоризонт   2020".

На  научния форум присъстваха проф. дсн Иван Станков- Ректор на Тракийски университет, председателя на Селскостопанска академия – доц. д-р Христо Бозуков, д-р Евгения Ачкаканова – директор на дирекция „ Наука и образование“ в МЗХ и председател на Съюза на зооинженерите в България, директори на научни институти от страната, колеги-научни работници от институти и университети от цялата страна,  мениджъри на фирми в областта на аграрния сектор, преподаватели, служители и студенти от Аграрен факултет.

   В научната конференция участие взеха учени от Италия, Румъния, Сърбия, Турция, Ирак.

   Пленарен доклад на тема "Българското земеделие – Хоризонт 2020" изнесе декана на Аграрен факултет- проф. дсн Радослав Славов.

   За предизвикателствата пред българското земеделие и животновъдство говори в свой доклад и един от доайените на Аграрен факултет – проф. д-р Николай Тодоров.

   След обяд заседанията продължиха по секции. В секциите Животновъдни науки, Растениевъдни науки, Екология, околна среда, качество на храните, Аграрна техника и технологии бяха представени над 150 научни доклада и постери.

   Организирана беше и секция, в която своите научни разработки имаха възможност да докладват студенти и докторанти от Аграрен факултет,  университетите и научните институти от цялата страна.

Comments are closed