Ръководител доц. д-р Николина Найденова, тел. 042 699 354, e-mail n_naidenova@uni-sz.bg
Химик Силвия Иванова, ст. 413, тел. 042 699 262
Химик Нели Кръстева, ст. 413, тел. 042 699 262
Химик Силвия Иванова, ст. 413, тел. 042 699 262
Химик Нели Кръстева, ст. 413, тел. 042 699 262
Химик-лаборант Станка Василева, ст. 413, тел. 042 699 262
В Научно-изследователската лаборатория се извършва пълен химичен анализ на фуражи, месо /месни проби, вътрешни органи/, мляко /млечни продукти/ и други, който включва :
- определяне на сурова пепел
- определяне на влага
- определяне на протеин
- определяне на мазнини
- определяне на влакнини
и други показатели.
Ценоразпис на предлаганите анализи.
Лабораторията разполага със следната апаратура:
- Аминоанализатор – T 339 M – определя се аминокиселинен състав на биологични проби
- Атомно-абсорбционни спектрофотометри – Perkin Elmer 380 и Perkin Elmer модел Аналист 800 – за определяне на макро- и микроелементи (Pb, Co, Cr, Cu, Zn, Fe, Mn, Ca, Mg)
- Микровълнова пещ – Perkin Elmer – за химическо разлагане и изпарение на проби
- Газови хроматографи – Pay Unicаm , Carlo Erba и CLARUS 500 с мас спектрометър- определя се мастнокиселинен състав на биологични проби
- FOSS SoxtecTM 2050 – определяне на сурови мазнини
- FOSS KjeltecTM 8400 – определяне на азот
- Спектрофотометри – определяне на фосфор, фосфолипиди, холестерол и др.
- Пламъчен фотометър – Flamom – B – определяне на калий и натрий
- Инфра-лайзер 400 – Technicon – определяне на органични компоненти в селскостопански продукти, почви и др.
- Digital Gluten System M54S – цифрова двуканална автоматична глутеномиячна система за определяне на глутен