Междукултурни, научни и образователни диалози – България – Русия! 14.06.2018

Педагогически факултет при Тракийски университет получи покана от община Стара Загора да участва в седмицата на Руската култура, която се проведе от 11 до 15 юни, 2018 г. Инициативна група от ПФ организира и проведе научно-практическа конференция на тема „Междукултурни, научни и образователни диалози – България – Русия!“ на 14.06.2018 г. от 10.00 в регионална библиотека „Захари княжески“.
В конференцията взеха участие преподаватели от ПФ и учени от висши училища от България, Русия, представители от художествено-творческата интелигенция и дейци на образованието.
Поздравления към конференцията поднесе проф. д-р Петър Петров, дн, декан на Педагогически факултет и г-н Константин Пеев – ръководител на отдел "Обществена дипломация" при Руския културно- информационен център, София.
Въз основа на новата обективно-прагматична визия, която Русия създава, с която тя показва, че е високо развита страна, с нови обществено икономически отношения, с богати културни традиции, тя е привлекателна за сътрудничество във всички сфери. И е отворена за междукултурни диалози. Диалогът България – Русия разширява пространството на идеите и възможностите за общуване.

 

 

Comments are closed