МЗ обявява втора процедура за подбор на лекари специализанти по медицина и по дентална медицина, чието обучение може да бъде финансирано по проект „Специализация в здравеопазването“

 

  •  

Министерство на здравеопазването изпълнява проект BG05M9OP001-1.015-0001 „Специализация в здравеопазването” с общ бюджет 5 496 628,40 лева и продължителност до 31.12.2019г. Проектът се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта е да се подпомогне повишаването на професионалния капацитет на обучаващите се лекари-специализанти по медицина и лекари-специализанти по дентална медицина, като се подкрепи продължаването и завършването на обучението им за придобиване на специалност чрез изплащане на таксите за обучение и предоставяне на стипендии. Ще бъдат подкрепени лекари специализанти по медицина и по дентална медицина, които са със сключен договор за обучение на места с финансиране от друг източник по реда на отменената Наредба № 34/2006г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, и които продължават обучението си по § 1, ал. 1, т.1 от преходните и заключителни разпоредби на Наредба № 1 от 22.01.2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.

В обявената процедура на подбор се кандидатства онлайн чрез регистрация и подаване на заявление за кандидатстване за финансиране на обучението за придобиване на специалност в интернет сайта на проекта www.specializanti-mh.info.

Информация за критериите за подбор на специализантите от целевата група на проекта, условията за участие в проекта, съпътстващите документи и образци на документи за кандидатстване, са публикувани на интернет страницата на проект BG05M9OP001-1.015-0001 „Специализация в здравеопазването”: www.specializanti-mh.info, в Секция „Документи“, Раздел „Документи за втора процедура за подбор на лекари специализанти със срок за кандидатстване до 23.07.2017 г..

Срокът за кандидатстване на лекари – специализанти и лекари по дентална медицина – специализанти за финансиране на обучение по проекта е до 23 юли 2017 г. включително.

 

Comments are closed