СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ СЪС СИЛНО НАУЧНО ПРИСЪСТВИЕ

Интересно, новаторско и нестандартно, бе представянето на студентите и докторантите – участници в научната конференция на Аграрния факултет при Тракийския университет "Аграрни науки и бизнес", която се проведе на 26 и 27 май 2022 в Стара Загора. Те се представиха с 15 доклада и 7 постера.

Проучванията им се простираха от спецификата на методиката на хранене на ловни соколи, изследване популациите на сърни и хищници, болести и развъждане на различни видове риби, сред които руска есетра и африкански сом, тенденции в производството на ароматен пелин, подобряване вкусовите качества на ягоди и домати, проблеми и перспективи пред дейността на приюти за безстопанствени кучета до развитието на туризма.

Някои от  разработките на студентите и докторантите бяха в съавторство с техните научни ръководители, други самостоятелно, а трети, типично по младежки, представиха проучванията си закачливо и атрактивно, ангажирайки аудиторията и предизвиквайки много дебати – каквато е и същността на едно научно докладване: освен съобщаване на резултатни проучвания и постижения, провокиране на интерес и подсказване на нови идеи.

 

Comments are closed