Медицински колеж Стара Загора партнира с аптеки Фрамар

Специалността Помощник-фармацевт е нова за Медицински колеж – гр. Стара Загора. Тя е плод на дългата и усърдна работа на целия екип на учебното заведение. Желаем да дадем възможност на младите хора от региона да получат достъп до дефицитна специалност, която да им осигури бъдеще.

Наш партньор в обучението на младите специалисти са аптеки Фрамар, една от големите национално-представени аптечни вериги. Първите практически обучения започват през есента на тази година.

Рамела Сакъз, търговски директор и част от управлението на Фрамар Холдинг АД сподели за съвместната работа:

Може би много хора не знаят, но историята на Фрамар започва в Стара Загора през 1999 г. Тук е отворена първата ни аптека, която все още работи и е разпознаваема сред хората от града.  Управлението на компанията е също разположено тук.

Да бъдем част от учебния процес на бъдещите помощник-фармацевти е огромно признание за нас. Работим от дълги години и сме натрупали опит, който  желаем да споделим. Младите хора ще могат да научат много за естеството на работата, предизвикателствата, които стоят пред всеки един от тях. Като всяка съвременна фармацевтична верига, ние работим с голям набор от лекарства, хранителни добавки, козметика и медицински изделия. Детайлното познаване на асортимента е важно за своевременното взимане на решение.

COVID-19 кризата особено силно акцентира върху нуждата от служители със съвременни познания и опит. Бързата и адекватна консултация стана стандарт в обслужването.

Младите специалисти ще научат за новите продукти, които се търсят от клиентите, ще получат и основни познания по аптечен маркетинг в онлайн и офлайн пространството. Стремим се да бъдем гъвкави и високо-технологични, това е една от запазените ни марки.

За нашите колеги по аптеките това е предизвикателство и възможност да предадат част от опита, натрупан през годините.

Вярвам в доброто партньорство между нас и Медицински колеж – Стара Загора. То е в полза на всички жители на града, които ще получат компетентно обслужване и съвет. То дава и възможност на младите хора да получат образование и да останат в региона като изградени и уважавани специалисти.

Развитието на област Стара Загора зависи от компетентните решения, взети своевременно и с поглед в бъдещето.

Comments are closed