Публична лекция на проф. дфн Ал. Федотов “Уникалният характер на корейската култура

Корея: "Малкият Тигър" или "Големия Дракон" ?

На 13.11.2017 г. в зала 3 А се проведе публична лекция на проф. дфн Ал. Федотов “Уникалният характер на корейската култура – традиции, икономика, технологии”.
Проф. Александър Федотов е завършил Университета в Санкт-Петербург като алтаист – специалист по Тибет, Монголия и страните от Централна Азия. СЛед идването си в България, с която го свързва съпругата и семейството му, се насочва към културата и езика на Корея. Един от създателите на катедра Кореистика в СУ. Дълги години проф. Федотов пише, превежда и изследва източноазиатския регион и в частност традиционната култура и литература на Корея. Като Директор на Центъра за източни езици и култури към СУ е спомогнал за развитието на отношенията между източните страни и България. Чест гост на много прояви, конференции и научни форуми, проф. Федотов е обаятелен лектор с многостранни интереси и отлично познаване на университетските (хуманитарна и филологическа) среди както в Европа, така и в Азия. Пътешественик, изследовател и анализатор, той позволява на слушателите си да "черпят от извора" на познанията му за Изтока и като такъв е добре дошъл гост в Тракийския университет.
Лекцията на проф. Федотов ще включва наблюдения върху културното и историческо развитие на Корея от формирането до настоящето й.

Comments are closed