Националния приз “Студент на годината”

До 13.02.2023 г. се приемат се кандидатури за XVI-то издание на Националния приз “Студент на годината”, на която ще бъдат отличени най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта.
Участниците следва да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите им резултати в областта, в която се обучават.
Студентите сами изпращат кандидатурите си и трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.
Събитието е организирано от Националното представителство на студентските съвети с подкрепата от Министерство на образованието, като патрон на събитието е Министърът на образованието и науката.
Националното представителство на студентските съвети (НПСС) номинира по трима студенти, а експертно жури определя победителите в 14-те категории и за специалната награда на НПСС "Студент на годината" за 2023 г.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти и докторанти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Информация за конкурса:http://www.studentnagodinata.eu/index.php/statute

Comments are closed