100 години Ветеринарномедицински факултет

Уважаеми колеги и приятели,

 

Ветеринарномедицинският факултет към Тракийски университет в гр. Стара Загора ще отпразнува своят 100-годишен юбилей „100 години ветеринарномедицински факултет и 100 години ветеринарномедицинско образование в България“. Основан е през месец май 1923 г., за да създава лидери, иноватори, успешно реализирани ветеринарни лекари в обучението, практиката и науката.

Тържествената церемония ще се състои на 11-ти май 2023 г. (четвъртък) от 10:30 ч. в голямата зала на Държавна опера – Стара Загора. Церемонията е за всички преподаватели, служители, докторанти и студенти на ВМФ. Датата 11 май ще бъде НЕУЧЕБЕН, но работен ден!

По време на церемонията, след приветствие от Ректора, официалните гости и слово на Декана на ВМФ, ще бъде връчена почетна диплома за доктор хонорис кауза на проф. Аксел Веренд (Германия) и почетни награди от Президента на Република България.

Програмата за тридневните събития ще откриете в ТОЗИ ФАЙЛ.

Ден по-рано, на 10.05.2023 г. ще стартира национална кръгла маса по FOOD SECURITY, фестивал на знанието и откриване на спортна универсиада с концерт пред община Стара Загора.

На 12-ти май ще се проведе международна научна конференция „One health” посветена на изследователските постижения в областта на ветеринарната медицина, борбата с антимикробната резистентност и моделите за обучение-наука-бизнес.

Добре дошли и весел празник!

 

С уважение,

Проф. д-р Тодор Стоянчев

Декан на Ветеринарномедицински факултет

Тракийски университет

Стара Загора

България

Comments are closed