|
Ръководител катедра: Доц. д-р Валентин Русев адрес: Студентски град, 6000 Стара Загора тел.: (042) 699 538; E-mail: valentin-rusev@abv.bg |
Секция „Качество и безопасност на храните”
|
|
![]() |
Преподавани дисциплини:
Задължителни:
- Хигиена и технология на месо и месни продукти
- Хигиена и технология на мляко и млечни продукти
- Ветеринарно-санитарна експертиза на хранителните продукти от животински произход
- Биология и болести по хидробионтите
Избираеми:
- Лабораторен контрол на храни
Академичен състав
|
Доц. д-р Валентин Русев тел.: (042) 699 538; E-mail: valentin-rusev@abv.bg Научни интереси: микроструктура на колбаси; фалшификации колбаси; пчелен мед; заболявания по рибите; микробиология на мляко и млечни продукти. |
|
Доц. дн Динко Динков тел.: (042) 699 539; E-mail: dinkodinkov@abv.bg Научни интереси: пчелни продукти; остатъчни количества ксенобиотици; съвременни методи за изследване, добри производствени практики. |
![]() |
Проф. д-р Тодор Стоянчев тел.: (042) 699 540; E-mail: todor.stoyanchev@trakia-uni.bg Научни интереси: хранителна микробиология, Campylobacter spp., птици, птичи продукти, молекулярни биологични методи при храни, PCR, PCR-RFLP, PFGE. |
![]() |
Доц. д-р Деян Стратев тел.: (042) 699 537; Е-mail: deyan.stratev@trakia-uni.bg Научни интереси: ветеринарно-санитарен контрол и микробиологично изследване на риба и рибни продукти, аеромонади, болести по рибите. |
![]() |
Гл. ас. д-р Ралица Кючукова тел: (042) 699 695; E-mail: ralitsa.kjuchukova@abv.bg Научни интереси: остатъчни количества от антибиотици в птици и риби; HPLC; ELISA. |
![]() |
Гл. ас. д-р Александра Даскалова тел: (042) 699 535; E-mail: alex_doko@abv.bg Научни интереси: хуманно отношение при животните, микробиология, безопасност на месо от риба, Listeria monocytogenes, Salmonella spp. . |
Иван Димитров Генчев – задочен докторант тел: (042) 699 543; E-mail: drgenchev@gmail.com Задочна докторантура по докторска програма «Ветеринарно-санитарна експертиза» Научни интереси: безотпадни технологии в месната индустрия, странични животински продукти, безопасност и качество на месокостен хомогенат. |
Мария Валентинова Христова – задочен докторант тел: (042) 699 543; E-mail: m.v.hristova@abv.bg Задочна докторантура по докторска програма «Ветеринарно-санитарна експертиза» Научни интереси: нанотехнологии, храни, патогенни микроорганизми, нанокомплекси с биосензори, идентификация на микроорганизми. |
Румяна Фасулкова – редовен докторант тел: (042) 699 543; E-mail: rumyana.fasulkova@trakia-uni.bg Редовна докторантура по докторска програма «Ветеринарно-санитарна експертиза» Научни интереси: идентификация на микроорганизми от хидробионти, PCR, риба и рибни продукти, Vibrio parahaemolyticus. |
Даниела Минева – ст. експерт, организатор учебен процес
Катя Владова – ст. специалист, лаборант
Недялка Илчева – ст. специалист, лаборант
……….. – изпълнител, чистач
Обща информация
Допълнителна изпитна дата 06.10.2020 г.
План за практически занятия – зимен семестър
Избираема дисциплина "Лабораторен контрол на храни"
Секция „Ветеринарно законодателство”
|
|
|
|
![]() |
|
Преподавани дисциплини:
Задължителни:
- Ветеринарномедицинско законодателство, държавна ветеринарна медицина и обществено здраве
- Съдебна ветеринарна медицина
- Професионална етика
Избираеми:
- История на ветеринарната медицина
- Мениджмънт на частната ветеринарномедицинска практика
Академичен състав
|
Доц. д-р Гергана Николова – Ръководител
E-mail: gnikolova.vet@gmail.com |
|
Ас. Ласка Костадинова |
Ас. Иванка Асенова Лазарова Редовна докторантура по докторска програма «Зоохигиена и организация на ветеринарното обслужване» |
Димитрина Желева – главен специалист, организатор учебен процес
Дарина Минчева – изпълнител, чистач
Обща информация