Лекции на изтъкнати български учени във ФТТ – Ямбол

Връчване на ECDL сертификати на студенти от ФТТ – Ямбол. Лекции на изтъкнати български учени във ФТТ – Ямбол

 

На 31 май 2012 г. от 11 часа бяха връчени Европейски сетрификати за компютърни умения на участниците в курса за ECDL по проект OpenDilogNet „Мрежа за отворен диалог за интерпрофесионално образование и обучение“ № 2007CB16IPO008-2009-1-055. 

От 12 часа пред преподаватели, студенти и гости в Тракийски университет, Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол представиха лекции  акад. Васил Сгурев от Института по информационни технологии при БАН, Ръководител на секция „Изкуствен интелект“, Председател на УС на Федерацията на научно-техническите съюзи в България  и Чл.кор. Филип Филипов от Технически университет – София, създател на научна школа, автор на научно-практически разработки внедрени в практиката, на много  международни патенти и над 350 научни публикации.


Акад.Васил Сгурев запозна присъстващите с темата „Съвременните проблеми на технологиите и иновациите в България“, проблемите и въпросите, свързани с управлението на технологиите и иновационните процеси в икономиката, както и механизмите, с които държавата може успешно да ги регулира.

Чл.кор. Филип Филипов говори по темата „Нанотехнологиите в микроелектрониката“, която е част от цикъл лекции по тази тематика. 

Comments are closed