12 АВГУСТ – МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА – ГРАДСКИ ПАРК ЯМБОЛ

Шатрата на Факултет "Техника и технологии" традиционно предизвика изключително голям интерес сред посетителите на мероприятията по повод Международния ден на младежта в Градския парк на Ямбол.

Представени бяха специалностите на Тракийски университет, апаратура и разработки на преподаватели от факултета – устройство за преобразуване на звук в цвят (за подобряване комуникацията с хората с увреждания), автоматизирана линия, термокамера и други. Посетителите имаха възможност да опитат млечните продукти, произведени със суровини от Академичния технологичен комплекс и по технология, създадена в лабораториите на университета.

С помощта на студенти и преподаватели, малките ни гости изработваха модни аксесоари с геометрични елементи и орнаменти от българските шевици, използвайки модерна 3D технология. Много от тях се изявиха като художници и с изключителен интерес създадоха своите произведения, използвайки батик техника.

 

Благодарим на всички участници от ФТТ и на организаторите – Община Ямбол за поканата и възможността заедно да отбележим Международния ден на младежта!

Comments are closed