11 МАЙ – ДЕН НА СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ ПРАЗНИК НА ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“ – ЯМБОЛ ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СТАРА ЗАГОРА

Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза тържествено своя Празник  –  11 май, Ден на Пресветите Първоучители Кирил и Методий, Празник на Факултет "Техника и технологии"– Ямбол.

Сред гостите на тържеството бяха доц. дн Нели Грозева – зам.-ректор по учебна дейност на ТрУ – Ст. Загора, Емилия Кремъкова – директор на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ – Ямбол и г-н Милен Минков – зам.-директор на Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Вапцаров“ – Ямбол, учители от училищата -партньори, бивши и настоящи преподаватели на ФТТ, служители и студенти.

В празничното си слово, деканът на Факултета, доц. д-р инж. Ваня Стойкова се обърна към миналото на учебното заведение и отбеляза най-важните етапи от развитието на висшето училище. Доц. Стойкова поздрави всички преподаватели, студенти, докторанти и служители по случай Празника и благодари на участниците и организаторите в състезанията и конкурсите за ученици и студенти.

В приветствие си доц. дн Нели Грозева – зам.-ректор по учебна дейност на ТрУ – Ст. Загора, изтъкна значението на делото на светите братя Кирил и Методий. Подчертана беше ролята на Факултета като един от най-бързо развиващите се в сферата на техниките и технологиите. Връчен бе поздравителен адрес от Ректора на Тракийски университет – доц. д-р Добри Ярков и подаръци по случай Празника.

Получени бяха и поздравителни адреси и от Васил Александров – Областен управител на област Ямбол, от Валентин Ревански – кмет на община Ямбол и от Директора на ПГ по ПСТТ – Ямбол.

Водещият на тържеството, доц. Красимир Трендафилов, зам.-декан по учебната дейност на ФТТ обяви класираните ученици и студенти в традиционно организираните състезания и конкурси, които получиха грамоти и награди от Декана на Факултета и от Председателя на Студентски съвет – Габриела Великова. Състезанието по Информатика и информационни технологии, Конкурса за модна илюстрация, Състезанието по CAD проектиране, Кулинарния конкурс „Пролетно вдъхновение“ и състезанието „Майсторско управление на автомобил“ предизвикаха интереса на студентите от ФТТ,  и на ученици от ЕГ „Васил Карагьозов" – Ямбол, ПГ „Васил Левски“ – Ямбол, ПГЛПХТ – Ямбол, ПГТ „Алеко Константинов“ – Ямбол, ПГЗ „Хр. Ботев“ – Ямбол, Ученици от клуб „Живей здравословно“ от ПГ по ПТСТ „Н. Й. Вапцаров“ – Ямбол, ПГЛП – Попово, ПМГ „Атанас Радев“ – Ямбол, ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара“ – с. Бояново и Общински детски комплекс – Ямбол.

За доброто настроение в празничния ден се погрижиха изпълнители от Студио за поп пеене към ОДК – Ямбол.

Празничната програма завърши с обща снимка на всички споделили този тържествения ден – Празника на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.

В навечерието на  Празника на Факултет „Техника и технологии“, за поредна година официално бе открита учебната година в Докторантско училище към Факултета, което тази година отбеляза 5 години от създаването си.

 

Поздравителен адрес от Ректора на Тракийски университет

Поздравителен адрес от Кмета на Община Ямбол

Поздравителен адрес от Областния управител на област Ямбол

Поздравителен адрес проф. Тасев

Поздравителен адрес от Директора на ПГ по ПСТТ

 

КЛАСИРАНЕ на победителите в конкурсите и състезанията


ПРАЗНИКЪТ В МЕДИИТЕ:
Диана Кабел ТВ
БТА

Кариери – Тракийски университет

Comments are closed