Тържествено откриване на академичната 2020 – 2021 година

С тържествена церемония  в двора на Факултет „Техника и технология“ при Тракийски университет бе открита Новата академична 2020/2021 година. На 16 септември 180 нови студенти-първокурсници в ОКС „Бакалавър“ прекрачиха прага на Факултета, където  ще се обучават в редовна и задочна форма на обучение по специалностите „Автотранспортна и земеделска техника“, „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, „Топло и газоснабдяване“, „Индустриално инженерство“ и „Технология на храните“.

Гости на тържеството бяха: доц. д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет, доц. дн Нели Грозева – зам.-ректор по учебна дейност, доц. д-р Генчо Вълчев – зам.-ректор Качество,  акредитация и следдипломна квалификация, Димитър Иванов – Областен управител на област с административен център Ямбол, Валентин Ревански ­ – кмет  на Община Ямбол,  Антон Шиков­ – председател  на Общински съвет Ямбол, архимандрит Х. Димитрий­ – Архиерейски наместник, Мария Кунчева ­ – директор на Студентски общежития и столове-клон Ямбол.

По случай започването на новата учебна година и обновяване на сградата на факултета, водосвет отслужи Архиерейски наместник архимандрит Х. Димитрий.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков и Деканът на Факултета, доц. д-р инж. Ваня Стойкова поздравиха студентите и преподавателския състав с началото на новата академична година, през която учебното заведение отваря врати в  ремонтирания учебен корпус по проект, финансиран от Национален доверителен еко фонд за „Подобряване на образователната инфраструктура на факултет „Техника и технологии”- гр. Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора чрез пакет от енергоспестяващи мерки”. Доц. д-р инж. Ваня Стойкова благодари на ректорското ръководство за подкрепата и съдействието за реализацията на проекта. Присъстващите бяха приветствани и от кмета на град Ямбол.

Председателят на Студентски съвет, Надежда Колева, предаде ключа на знанието на Факултет „Техника и технология“ на първокурсничката от специалност „Автотранспортна и земеделска техника“ Габриела Великова. Тя сподели вълненията и очакванията на новоприетите студенти, и благодари за оказаната чест, поздравленията и пожеланията.

Ректорът на Тракийски университет, доц. д-р Добри Ярков, връчи студентските книжки на първокурсниците в редовна форма на обучение от всички специалности, приети с най-висок бал. Студентите получиха подаръци със символите на университета и факултета от Декана.

Учебната 2020-2021 г. за първокурсниците в редовна форма на обучение от Факултет „Техника и технологии“ започна на 14.09.2020 г. с информационни срещи по професионални направления с ръководството, преподавателите и инспекторите от учебен отдел.

Новоприетите студенти се запознаха с организацията на учебния процес, описана кратко в създадения и публикуван за тях Пътеводител на първокурсника, получиха указания за използваните системи за дистанционно обучение и получиха студентските си книжки.

В момента във Факултета се обучават над 600 студенти в ОКС „бакалавър“, редовна и задочна форма в 7 специалности, в ОКС „магистър“ – над 100 студенти в 16 специалности и  докторанти по акредитираните докторски програми в три професионални направления. До края на м. септември ще се приемат документи на кандидатстващите за магистърските и докторски програми във Факултет „Техника и технологии“- Ямбол.

Празника в медиите:

Информационна агенция "Фокус": Кметът на Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет Антон Шиков присъстваха на откриването на новата академична година на Факултет „Техника и технологии“
Yambol Press: Факултет „Техника и технологии“ откри академичната година
Novinata.bg: Кметът и председателят на Общински съвет Ямбол присъстваха на откриването на новата академична година
Делник: Факултет „Техника и технологии“ откри новата академична година в обновена сграда

Зона Ямбол: Тържествено начало на учебната година във Факултет „Техника и технологии“
Областна администрация
Община Ямбол: Кметът и председателят на Общински съвет Ямбол присъстваха на откриването на новата академична година
Тракийски университет: 180 първокурсници прекрачиха прага на реновирания Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет
Ера ТВ:
ЗАПОЧНА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА
Радио 999: Кметът и председателят на Общински съвет Ямбол присъстваха на откриването на новата академична година
Диана кабел ТВ: Тържествено откриха Академичната учебна година в Ямбол!
Диана кабел ТВ:
„Ключът на Знанието” получиха първокурсниците от Студентския съвет

Comments are closed