ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА 2021/2022 ГОДИНА

С тържествена церемония в двора на Факултет „Техника и технология“ при Тракийски университет бе открита Новата академична 2021/2022 година. На 14 септември над 200 нови студенти-първокурсници прекрачиха прага на висшето училище, където ще се обучават в редовна и задочна форма на обучение по специалностите „Автотранспортна и земеделска техника“, „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“, „Автоматика и компютърни системи“, „Електротехника“, „Топло и газоснабдяване“, „Индустриално инженерство“ и „Технология на храните“.

Гости на тържеството бяха: доц. д-р Добри Ярков – Ректор на Тракийски университет, доц. дн Нели Грозева – Зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Румен Бинев – Зам.-ректор по административната и стопанска дейност, доц. д-р Емил Славов – Зам.-ректор по проектната дейност, доц. д-р Ани Златева – Главен секретар на ТрУ, доц. д-р Генчо Вълчев – Зам.-ректор Качество, акредитация и следдипломна квалификация, д-р Здравко Тодоров – Институт за устойчив преход и развитие, Георги Чалъков – Областен управител на област с административен център Ямбол, Драгомир Димитров и Светослав Стоев – Зам.-областни управители, Антон Шиков – Председател на Общински съвет Ямбол, Стойко Стойков – Началник на Регионално управление на образованието Ямбол, Мария Кунчева – Директор на Студентски общежития и столове-клон Ямбол.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков и Деканът на Факултет „Техника и технология“, доц. д-р инж. Ваня Стойкова поздравиха студентите, преподавателите и служителите във Факултета с началото на Новата академична година и пожелаха да е ползотворна и успешна!

Присъстващите бяха приветствани и от Георги Чалъков – Областен управител на област с административен център Ямбол.

Председателят на Студентски съвет, Габриела Великова, която миналата година получи ключа на знанието на Факултет „Техника и технология“, тържествено го предаде на първокурсничката от специалност „Хранителни технологии“, Диляна Георгиева. Тя сподели вълненията и очакванията на новоприетите студенти, и благодари за оказаната чест, поздравленията и пожеланията.

Ректорът на Тракийски университет, доц. д-р Добри Ярков, връчи студентските книжки на първокурсниците в редовна форма на обучение от всички специалности, приети с най-висок бал. Студентите получиха и подаръци от Декана на Факултета.

В тържествения ден сградата на ФТТ беше осветена с българския трибагреник – дарение от доц. д-р Здравка Джандармова, дългогодишен преподавател във Факултета.

В момента във Факултета се обучават близо 600 студенти в ОКС „Бакалавър“, редовна и задочна форма в 7 специалности, в ОКС „магистър“ – над 80 студенти в 17 специалности и докторанти по 7-те акредитирани докторски програми.

До края на м. септември ще се приемат документи на кандидатстващите за магистърските и докторски програми във Факултет „Техника и технологии“- Ямбол.

 

ПРАЗНИКЪТ В МЕДИИТЕ:

ДТВ

ЕРА ТВ

ЗОНА ЯМБОЛ

БТА

 

Comments are closed