Нов проект и успех на Тракийски университет – Стара Загора

 

 

Тракийски университет – Стара Загора спечели проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси"

 

„Развитие на Център за електронни форми на дистанционно обучение

в Тракийски университет” BG051PO001-4.3.04-0026 за срок на изпълнение 2 години.

 

Общи и специфични цели на проекта

Модернизиране на Центъра за електронно и дистанционно обучение към Тракийски университет и прерастването му в Център за учене през целия живот.   
 

Създаване на методически и технологични условия за организиране и провеждане на електронни форми на дистанционно обучение за определените целеви групи.


Създаване на устойчива технологична среда за приложение на електронни форми на дистанционно обучение в Тракийски университет.


Повишаване на качеството на дистанционното обучение чрез разработването на интерактивни мултимедийни електронни средства и учебни помагала по учебни програми, курсове и модули за отделни дисциплини.  

Повишаване на инвестициите в човешкия капитал чрез овладяване на съвременните образователни технологии за електронно обучение от преподавателите в Тракийски университет.   

Овладяване на ефективни методи на преподаване и учене чрез прилагане на синхроннно и асинхронно Дистанционно обучение чрез използването на видео и аудио връзка между обучавани и обучители.   

Създаване на условия за неформално и самостоятелно учене чрез осигуряване на платформа и обучителна среда, достъпна от всяко работно място с Интернет-връзка и възможности за асинхронно приложение offline. 

Comments are closed