Гост-преподаватели от Технологичния университет в Белосток – Полша

 

  От 22 до  28 септември 2017 година  във Факултет „Техника и технологии” – Ямбол по програма „Еразъм”+  за обмен на преподаватели гостуваха доц. Tomasz  Grześ и  Piotr  Hońko  от Технологичния университет в  Белосток, Полша.

  Целта на лекциите и лабораторните упражнения беше да  запознаят студентите с методите за откриване на знания от релационни данни.  Студентите  научиха за средствата за управление на компютърните мрежи, особено локалните мрежи (LAN). Бяха обсъдени предимствата на жични или безжични мрежи, студентите  научиха за техники за управление на локалните мрежи при  използване на GNU / Linux инструменти.

  Запознаха се  с методите за откриване на знания от релационни данни, имаха възможност да разширят познанията си за методите за откриване на знания от релационни данни. Те научиха за основните задачи за релационни данни и методите за тяхното решаване. По време на лабораторните упражнения студентите разбраха как да създават инструменти за откриване на знания от релационни данни.

  Доц. Grześ представи дейността на университета и на Факултета по „Компютърни науки” и направиха интересни предложения за осъществяване на съвместни дейности и  изследователски проекти. 

 

  

  

  

  

  

 

 

Comments are closed