УЕБИНАР НА ТЕМА “ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТТА – ПОЛЕЗНА ЗА КЛИМАТА И ИНОВАЦИИТЕ”

Лектор на организирания от катедра "Електротехника, електроника и автоматика" при Факултет "Техника и технологии" уебинар беше Петър Георгиев – Ръководител Стратегии и Партньорство, AMPECO, носител на наградата „Звезди под 30 години“ (EV Under 30 Star) в глобалните награди „Иновации и съвършенство в електромобилите 2021“ (The Electric Vehicle Innovation & Excellence Awards 2021) по време на EV World Congress – световния конгрес за електромобили, 19 октомври 2021 г., Бристол, UK.

На уебинара лекторът запозна преподавателите и студентите от факултета със съвременните тенденции в областта на електромобилността и с интелигентните решения, които фирма AMPECO предлага за създаване и управление на зарядни станции за електромобили. Софтуерът на фирмата, която има клиенти в цял свят, предоставя всеобхватна платформа за умно зареждане на електромобилите и позволява на мрежовите оператори да оптимизират енергийния поток. Това допринася за регулиране на зареждането спрямо търсенето и предлагането на енергия, съответно и за по-евтиното и по-чисто захранване на електромобилите.

Темата беше интересна за участниците, и предизвика въпроси, свързани и с подготовката и реализацията на студентите от Факултета.

 

Comments are closed