Работа по време на лятната ваканция в Германия за студенти с немски език през 2020

         И през лятото на 2020 г. българските студенти с познания по немски език ще имат възможност да се включат във ваканционна заетост в Германия. Студентите в Тракийски университет, Факултет "Техника и технологии" кандидатстват в Бюрото по труда Ямбол. Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и германските пощи.

         Документите са стандартни образци на немски и се подават до 14.02.2020г. Изискванията към кандидатите са: да бъдат български граждани и студенти,  да са на възраст между 18 и 35 години и да са редовна форма на обучение. Младежите трябва да не са последен курс на семестриално обучение, да имат добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език) и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия. Кандидатите трябва да са свободни през лятото и да имат средства за пътуване.

         Ако сте студент в Тракийски университет, подробна информация може да получите в Бюро по труда – Ямбол, ул. "Васил Карагьозов" №2, ет. 2 стая 7 или на телефон 046/66 24 64, както и в сайта на Агенция по заетостта, рубрика Спогодби и споразумения за заетост, Споразумение с Германия.

Comments are closed