ПРАЗНИК НА ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“

"Нека Светите равноапостоли Кирил и Методий, обявени за Съпокровители на Европа, ви закрилят и множат успехите на иновативния и инициативен факултет "Техника и Технологии" – това бяха само част от пожеланията, отправени от зам.-ректора по учебната дейност доц.дн. Нели Грозева към празнуващите точно на 11 май преподаватели и студенти в Ямбол. Тя прочете и приветствен адрес от името на ректора – доц.д-р Добри Ярков, който споделя радостта от техните успехи, както и от темповете, с които факултетът се развива и модернизира, според предизвикателства на динамичното време.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Ваня Стойкова припомни неговата история, сподели с присъстващите гости от областта, общината и средните училища в региона успехите на студентите, очерта областите, които са приоритетни за науката, международното сътрудничество и големите предизвикателства към бъдещите студенти по новите бакалавърски и магистърски  програми.

По традиция, на този празничен ден, бяха наградени победителите от състезанията за студенти и ученици по информатика и информационни технологии, модна илюстрация, CAD чертане, кулинарни умения и майсторско управление на автомобил. Тези състезания са "запазена" марка на факултета за неговото популяризиране сред средношколците.

Празнуващите бяха поздравени с красиви изпълнения от ученичките Мария Иванова и Ния Щерева от Общинския детски комплекс в Ямбол, студио за поп пеене с ръководител Паулина Чорбаджийска.

Атестат за авторитета  на Факултета като научно и образователно средище е фактът, че тази година шествието на 24-ти май на всички училища и детски градини в Ямбол, ще тръгне именно от двора на висшето учебно заведение.

Comments are closed