ПОСЕЩЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВЪВ ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“

На 14 март ученици от Профилирана гимназия "Васил Левски" Ямбол, профил „Природни науки“, със своите преподавателки г-жа Тонка Горнакова и г-жа Даниела Паликова, посетиха факултет „Техника и технологии“. Мероприятието беше организирано от преподавателите и студентите от катедра „Хранителни технологии“ на Факултета. Учениците посрещна и поздрави и Декана на ФТТ проф. д-р Ваня Стойкова, която представи пред учениците специалностите за ОКС "бакалавър" във Факултет "Техника и технологии" при Тракийски университет.

Студентите от специалност „Технология на храните“ Радостина Георгиева, Инна Деянова и Андреана Йотова, възпитаници на ПГ „Васил Левски“, споделиха пред учениците своите положителни впечатления от обучението си във факултета и им предложиха вкусни изделия, част от практическата им подготовка. Ивънс Мутафов, също студент от специалност „Технология на храните“, предостави за дегустация качествени сирена от краве и овче мляко от мандрата, в която работи в град Съединение, област Пловдив.

Учениците от ПГ „Васил Левски“ с изключителен интерес се включиха в атрактивните беседи и активности, подготвени от преподавателите от катедра „Хранителни технологии“ – сензорно оценяване на етерични масла, приготвяне на алгинатни перли от плодов сок за аранжиране на мъфини, наблюдение на бактерии с микроскоп, химически вулкан от амониев дихромат, обозначаване на лабораторна апаратура на английски език.

За всички ученици посещението беше един невероятен и запомнящ се празник на вкуса, красотата и иновациите в хранителната индустрия.

Comments are closed