Поздрав на Ректора на Тракийския университет по случай 8-ми декември

Уважаеми студенти, докторанти, преподаватели и служители на Тракийския университет!

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 8-ми декември – Празника на българските студенти и на всички онези, които с носталгия си спомнят за годините, прекарани в университета и го го носят в себе си като стремеж към знание и усъвършенстване!

Този празник, с близо 120 годишна история, е свидетелство за традициите на нашата страна във висшето образование. Той винаги е имал своето специално място в празничния календар на академичната общност като символ на надежда за откриване на собствения път, на изживяване на нови емоции, интересни срещи, откриване на верни приятели и разгръщане на личния творчески потенциал.

Вашият ентусиазъм, скъпи студенти, е двигател към нови постижения в практиката, образованието и науката. Пожелавам ви неуморно да преследвате мечтите си, а стремежът ви към знания да не угасва дори и в трудните моменти. Желая Ви да бъдете упорити и готови за предизвикателствата на времето!

Бъдете здрави, любознателни, изпълнени с вдъхновени планове за бъдеще, в което Вашите усилия ще бъдат ползотворни и ценени от цялото ни общество!

Честит празник!

Проф. д-р Добри Ярков,
Ректор на Тракийски университет

Comments are closed