Спорт и самодейност

  • Спорт

Награждаване на студенти по случай 8 декември за постижения в учебната, научна, спортна и художествена дейност за учебната 2014/2015г.

    По традиция, по случай празника, ректорът на Тракийски университет  удостои с отличия студенти с постижения в областта на обучението, научното творчество, спорта и художествената самодейност. Церемонията по връчване на отличията се състоя на 2 декември  2015 г. в Зала 3А наРекторат, Студентско градче.Проф. Иванка Желязкова – зам.-ректор на ТрУ, доц. Таня Танева – главен секретар на университета и проф. Димо Гиргинов – председател на УСК „Тракия“, проф. Галина Дякова – ръководител катедра "Физическо възпитание и спорт" наградиха победителите в спортните състезания: Ивайло Желязков-шампион по тенис на маса, Николай Янев-трето място по тенис на маса, Петър Ишкетиев-шампион по канадска борба с дясна ръка в категория до 80 килограма и второ място с лява ръка, Емилиян Крамарски-шампион по канадска борба с лява ръка в категория до 80 килограма и второ място с дясна ръка, Милери Данаилов-второ място по канадска борба с лява ръка в категория над 80 килограма и Николай Янев-трето място по канадска борба с дясна ръка в категория над 80 килограма.

 

  • Самодейност

Първа запомняща се изява на Танцов клуб „Еньовче“

към Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол 

На 21.06.2015 година в курорта Старозагорски минерални бани се проведе традиционния Еньовденски събор на първата жътва, билко- и водолечението и здравословното хранене.

Приветствие към всички участващи и гости на събора  поднесе Десислава Танева – министърът на земеделието и храните  и официално откри празника.

На събора присъстваше ИД Ректор на Тракийския университет – Стара Загора – проф. двмн Иван Въшин като съорганизатор и член на инициативния комитет.

Тази година участваха 12 състава от  област Стара Загора, както и 10 художествени състава от: Димитровград, Ямбол, Твърдица, Харманли, Хасково, Долна Митрополия, Калофер, Плевен и София.

На Еньовския събор за първи път на сцена се изяви и Танцов клуб „Еньовче“ при Факултет „Техника и технологии“- Ямбол, с ръководител Румен Тодоров.

Дизайна и изработката на  ярките, запомнящи се носии е на д-р инж. Диана Балабанова – преподавател във факултета. С вълнението и ентусиазма на първото участие танцьорите получиха не само Диплом за участие, но и аплодисментите на многобройната публика.

Участниците от Клуба, водени от Декана на ФТТ – доц. д-р инж. Красимира Георгиева, бяха сърдечно поздравени от проф. двмн Иван Въшин.

На добър час!

Линк към Alumni FTT

Comments are closed