Аграрен факултет обявява стипендия на името на проф. Николай Тодоров

   Стипендията се предоставя от проф. Николай Александров Тодоров
   Размерът на стипендията е 200 лв. месечно, но може да се увеличава до 50% от минималната заплата в страната. Тя се присъжда на студент по зооинженерство  в Тракийския университет (ТУ) при следните условия:
  1. Месечният доход на член на семейството на студента е под средния за кандидатите за стипендии в Аграрния факултет (АФ) на ТУ през съответната учебна година.
  2. Балът от конкурсният изпит за постъпване в Аграрен факултет трябва да бъде не по-нисък от 16.00, а ако студентът е завършил първи (втори) курс средният успех от предходната учебна година (при положение, че са взети всички изпити на редовната и поправителната сесия), е най-висок от всички кандидати, но не по-нисък от 4,00 (добър).
   Стипендията се присъжда на новоприет студент или завършил първа (по изключение втора) учебна година. Тя се получава до завършване на бакалавърската или магистърска степен, ако годишният успех не спада под 4,00. Двата пола имат равен шанс, поради което не е желателно два пъти последователно да се получава от мъж или жена, а се редуват. Няма пречки кандидатът да получава едновременно и държавна стипендия, но не се допуска получаването друга специална стипендия, която превишава държавната.
   Необходими документи:
  • Заявление до Декана на Аграрен факултет;
  • Уверение за успех / състезателен бал.
   Срок за подаване на документите: до 10 октомври 2016 г. в Деловодство на АФ /стая № 405/.

Comments are closed