Двама студенти на Аграрен факултет на Тракийския университет на стаж в „Евро Ферт“ АД

     Приключи конкурсът, който „Евро Ферт“ АД организира за трети път, в подкрепа на аграрното образование и бе посветен на празника на Аграрен факултет на Тракийския университет.

     В надпреварата имаха възможност да участват студенти, обучаващи се в образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ и „Магистър“. Възпитаниците трябваше да пишат по две теми: „Сравнителни характеристики на амониевия нитрат с останалите азотни торове“ и ,,Смесени NP и NPK торове – пълноценен източник на хранителни елементи“. Въпреки обстановката в страната и епидемията от коронавирус, жури, в което взеха участие представители на „Евро Ферт“ АД и преподаватели от Аграрен факултет, стигна до решение и излъчи победителите в конкурса.

     Като най-добри бяха отличени разработките на Василена Тодорова и Антон Каленов от специалност „Агрономство“. Наградата за победителите ще бъде едномесечен платен стаж в „Евро Ферт“ АД. По време на престоя си в компанията те ще имат възможността да се запознаят с производствения процес на инсталациите за амониев нитрат, смесени торове и др., които функционират на територията на торовия производител „Неохим“ АД.

Comments are closed