ZARA TECH SPRING – ПЪРВИ ПО РОДА СИ ФЕСТИВАЛ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ В СТАРА ЗАГОРА

От 9. май до 18. юни в Стара Загора ще се проведе Zara Tech Spring. Инициативата цели да популяризира технологиите сред хората в региона, като постави фокус върху важността от дигиталното образование и възможностите за развитие, които IT секторът може да предложи за всеки, който има интерес в сферата. 

В рамките на Zara Tech Spring в различни дни през месец май и юни ще се провеждат лекции, дискусии и работилници в областта на дигитализацията, технологиите и предприемачеството. Събитията са безплатни и отворени за всички – IT специалисти и професионалисти от други сектори, представители на бизнеса, ученици, студенти, преподаватели по информационни технологии, младежи, на които предстои да изберат кариера, както и за всички други заинтересовани хора в Стара Загора и региона.

Организатор на фестивала Zara Tech Spring e Сдружение IT Стара Загора, което работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в региона. Zara Tech Spring се провежда с подкрепата на една от водещите технологични фирми у нас – SiteGround.

„През последните години, IT индустрията в България се развива изключително динамично и ние искаме Стара Загора да бъде активна част от това. Именно с тази задача, от вече повече от 3 години организираме и провеждаме различни инициативи, с които да насърчим изграждането на стабилен технологичен сектор в региона, който има своите традиции в града ни назад във времето.  Със Zara Tech Spring искаме да дадем възможност на все повече хора да станат част от индустрия с едни от най-перспективните професии. В IT има безкрайно много възможности за развитие и ние искаме да покажем на хората в Стара Загора точно това“, споделя Боряна Пейчева, организатор на Zara Tech Spring и председател на Сдружение IT Стара Загора.

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 9. май 2023г. от 17 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Организаторите канят всички хора с интереси в технологиите от Стара Загора и региона да се присъединят и да научат как могат да се включат в предстоящите събития в Стара Загора.

Програмата на фестивала е на сайта www.zaratech.bg. Към нея непрекъснато се допълват нови събития и лектори. Информация ще се публикува редовно и на специалната фейсбук страница на Zara Tech Spring

Партньори на Zara Tech Spring са Община Стара Загора, IT Академия Стара Загора, The Lodge Coworking Space, Flops, eDynamix, Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) Загоре, Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора (АРИР), ПГКНМА Проф. Минко Балкански, Център за творческо обучение, Фондация „Заедно в час“.

 

За Сдружение IT Стара Загора

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с  организиране на различни инициативи в областта на IT, дигиталните умения и предприемачеството.

 

За SiteGround

SiteGround е международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. С повече от 19 години глобален опит, днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка, над 2.8 милиона домейна на клиенти в световен мащаб и екип от над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround е една от единствените три хостинг компании, препоръчвани от най-използваната платформа за изработка на сайтове в света – WordPress. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България за 2022 година.

 

Comments are closed