Национален приз „Студент на годината“

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) откри процедура за номинации в  XI-то издание на Националния приз „Студент на годината".

Студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 20 ноември 2017 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в град София през месец декември.

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година, по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред  обществеността, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Студентите и докторантите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В конкурса може да участва всеки студент или докторант, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Жури, в състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо 12 награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, като награда за Най-добър чуждестранен студент в България, Докторант на годината 2017 и Студент на годината 2017.

  • Студент на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя “Студент на годината” сред дванадесетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора. След избора на “Студент на годината”, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.
  • Докторант на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя “Докторант на годината” след класиране на всички постъпили кандидатури.
  • Чуждестранен студент на годината в Република България за 2017г. Журито ще определи победителя след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.
  • Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС. Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Повече информация може да получите на сайта на инициативата: www.studentnagodinata.eu

http://uni-sz.bg/kc/wp-content/uploads/kc/file/student_na_godinata_2017_final.pdf

http://uni-sz.bg/kc/wp-content/uploads/kc/file/formuliar 2017 (1).doc

Comments are closed