Във връзка с изпълнението на проект BG05M9OP001-1.023-0089-C01 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места чрез осигуряване на подкрепа за предприемачеството: Гейм чейнджър“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, процедура BG05M9OP001-1.023 – Подкрепа за предприемачество

Чрез реализирането му се осигуряват дейности за информиране относно възможностите за започване на собствен бизнес и се подобрява осведомеността относно културата на предприемачеството. В проекта са заложени организирането на информационно-мотивационни събития и провеждането на специфични обучения за придобиване на бизнес умения и ключови за предприемачеството компетенции за безработни и заети лица до и над 29 г. с интерес и желание за стартиране на самостоятелна стопанска дейност. Участниците в проекта могат да разчитат и на практическата подготовка за създаване и развитие на собствен бизнес чрез осигурените консултации със специалисти в различни области. Всичко това е безплатно за лицата, включили се в инициативите, благодарение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020.

 

С осъществяването на дейностите по проекта се стремим да допринесем за популяризиране на предприемачеството като възможност за подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места. Реализирането им се състои в регион Югоизточен, който включва областите Бургас, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

 

Информационните събития са заложени за изпълнение и в четирите области през следващите седмици. Обученията ще се състоят в град Бургас, а консултациите ще се осъществяват както в град Бургас, така и в останалите области от региона. И двете дейности започват през януари 2019 г.

 

Информиране и мотивиране за развитието на самостоятелна стопанска дейност и предприемачество:

Подготвяме провеждането на 4 събития във всяка от областите, съставляващи регион Югоизточен. Те ще се състоят в следващите няколко седмици, като конкретни дати и места на провеждане ще бъдат публикувани допълнително. В тях могат да се включат всички с интерес към предприемачеството.

 

 

Предоставяне на обучения, свързани с развитието на предприемачески, управленски и бизнес знания и умения и разработване на бизнес идеи и бизнес планове за управление на самостоятелна стопанска дейност (специализирани обучения):

Заложените обучения ще стартират през януари 2019 г. и ще се провеждат в град Бургас в малки групи до 6-8 лица. Те ще бъдат водени от квалифицирани специалисти в сферата на предприемачеството, финансите, счетоводството, човешките ресурси, комуникациите и други.

 

 

Предоставяне на консултантски услуги за подготовка за самостоятелна стопанска дейност и дейности за подкрепа:

Консултантските услуги за реализирането на идеите на участниците в проекта ще бъдат предоставяни както успоредно с обученията, така и след тяхното приключване. Възможност да се възползват от тях имат всички с интерес към реалното започване на собствен бизнес. Подкрепата ще бъде оказана от професионалисти с богат опит в стартирането на дружества и управлението им.

 

 

 

Допълнителна информация относно дейностите можете да намерите на сайта на проекта и страницата му във Фейсбук. Можете да се свържете с нас и на имейла ни.

https://www.thegamechangerproject.eu 

 

 

https://www.facebook.com/thegamechangerproject.eu

 

 

contact@thegamechangerproject.eu

Comments are closed