АГЕНЦИЯТА ПО ЗАЕТОСТТА СТАРТИРА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ЗА ВАКАНЦИОННА ЗАЕТОСТ НА БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ В ГЕРМАНИЯ ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2023 Г.

Желаещите да се възползват от възможността могат да подават заявления по образец не по-късно от 23 февруари 2023 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение (в т.ч. клон/филиал), в което се обучават.

Изискванията към кандидатите са:

 📌 да са студенти в български висши учебни заведения;

 📌 да са български граждани;

 📌 да са на възраст между 18 и 35 години;

 📌 да са редовна форма на обучение;

 📌 да не са последен курс на семестриално обучение;

 📌 да имат добри/много добри познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);

 📌 да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

Предложенията за работа са в следните сфери: селско стопанство; хотелиерство и ресторантьорство (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници); фирми за почистване на помещения и индустриални обекти; вериги за бързо хранене; германските пощи.

💡Процедурата по посредничество не изисква провеждането на изпит по немски език за кандидатите. В тази връзка е необходимо при подаване на документи студентите да декларират в заявлението за кандидатстване, че са изучавали немски език най-малко три години и че притежават добри/много добри познания по езика.

💡Те трябва да посочат още, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

💡Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни #студенти и не са последен курс на обучение.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество – гр. Бон.

Подробна информация кандидатите могат да получат в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980-87-19 или в бюрата по труда по местонахождение на висшето училище, както и на следния линк: https://www.az.government.bg/…/spogodbi-i-sporazumenia-za…/ .

Comments are closed