23.02.2018 год. – Ден на отворените врати на Тракийски университет

На 23.02. 2018 год. се проведе  Ден на отворени врати на Тракийски университет за ученици, бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители.  Те получиха рекламни материали на университета, имаха възможност да зададат интересуващи ги въпроси, както и да разгледат лекционни зали, кабинети, зали за упражнение, лаборатории, стационари в клиниките, центрове, музеи и художествена галерия. Провеждането на Ден на отворените врати е традиция, с която се дава възможност за информиран избор на учениците за продължаване на  образованието им, за по-нататъшно кариерно развитие и успешна бъдеща реализация.

На срещата присъстваха ректорът на университета, проф. Иван Въшин, зам.-ректорът по учебна дейност проф. Михайлова, главния секретар доц. Таня Танева, декани, зам.-декани по учебната дейност, представители на медиите.

Доц. Таня Танева приветства младите хора с добре дошли на Деня на отворени врати и представи ректорското ръководство и ръководителите на факултетите, колежа и филиала.  Проф. Иван Въшин, Ректор на Тракийски университет се обърна с пожелание към младите хора да бъдат успешни студенти на Тракийски университет, а след това и добри специалисти.

Таня Шонгалова, студентка от Педагогически факултет на университета презентира пред бъдещите студенти престижния рейтинг и акредитация на своя университет, специалностите, модерната образователна инфраструктура, възможностите за обучение по програма Еразъм+, спортната и художествена дейност, възможностите за общежития, стипендии и практики по специалностите.

По време на събитието проф. Г. Михайлова представи детайлна информация за таксите за обучение, приемните изпити и други условия за обучение.

След презентацията, бъдещите кандидат-студенти разгледаха внушителната материална база – зали, лаборатории, центрове и други, които са разположени във 20 учебни корпуса на 100 000 кв. м. площ

В Деня на отворени врати,  Тракийски университет бе домакин за зрелостници от много средни училища, като най-голям интерес бе проявен от ученици на Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, ПГ по Ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СУ Максим Горки, ПМГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“, ПГСС "Гео Милев" – Мъглиж, ПГ по Електроника „Джон Атанасов“, училища от Търговище, Чирпан, Пазарджик , Варна, Пловдив, Велико Търново, Оряховица, Чепеларе и др.

Изказваме нашата благодарност към ръководствата на средните училища за съдействието при организирането на участието на учениците в Деня на отворени врати в Тракийски университет.

 

 

 

 

Comments are closed