Тракийски университет – Стара Загора с отличие за качество на обучението, съобразно пазара на труда

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи отличие на ректора на Тракийския университет – Стара Загора, проф. Иван Въшин. Отличието е за високи оценки за качеството на обучение съобразно пазара на труда, в професионално направление "Ветеринарна медицина".

Министерство на образованието, “Отворено общество” и “24 часа” направиха публични резултатите от рейтинговата класация на висшите училища в България.

На 12 януари 2018 г. във Военен клуб гр.София се състоя церемония по награждаване на най- добрите университет в България за 2017 според рейтинговата система. На церемонията присъстваха вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, еврокомисарят Мария Габриел, депутати, главният редактор на 24 часа, представители на Отворено общество, кметове и представители на бизнеса. Ректорите на 23 университета получиха специални отличия, за първо място по професионални направления.

Горди сме, че Тракийски университет – Стара Загора е сред тях и получи заслужено отличие Първо място през 2017 година в професионално направление „Ветеринарна медицина“. Отличието се присъжда в класацията „Комплексна оценка за качество на обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда“, по данни на рейтинговата система на висшите училища в България за 2017 г., проведена от 24 часа.

Comments are closed