Национален приз „Студент на годината 2016“

Търсят се активни млади хора. Кой ще бъде Студент на 2016 година?
НПСС откри процедурата за номинации в Юбилейното X-то издание на Националния приз „Студент на годината".
Студентите и докторантите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 20 Ноември 2016 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през месец Декември 2016 година.

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Facebook страница на събитието

Студентите/докторантите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.

Журито ще бъде в състав от водещи експерти в различните области на образованието, представители на МОН и други министерства, Съвет на ректорите, представители на партньорски НПО организации и представители на бизнеса.

Наградите ще бъдат в съответните категории:

  • Студент на годината в Р. България за 2016 г.
    Журито ще определи победителя “Студент на годината” в Република България за 2016 г. сред дванадесетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора.
    След избора на “Студент на годината”, следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.
  • Докторант на годината в Р. България за 2016 г.
    Журито ще определи победителя “Докторант на годината” в Република България за 2016 г. след класиране на всички постъпили кандидатури.
  • Чуждестранен студент на годината в Р. България за 2016г.
    Журито ще определи победителя “Чуждестранен студент на годината” в Република България за 2016 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.
  • Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС
    Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Научи повече на www.studentnagodinata.eu 

Comments are closed